Geplaatst op Geef een reactie

Hoe bepaal je de juiste maat van een halsband?

Hoe bepaal je de maat halsband

De maat bepalen van een halsband is heel belangrijk! Een goed passende halsband is comfortabel en kan niet zomaar over het hoofd schieten, vooral dat laatste is natuurlijk heel belangrijk!

Ook voor het online shoppen is het handig om te weten welke maat je nodig bent, je kan immers niet even de winkel binnen lopen om te passen.

Natuurlijk kan je altijd de halsband ruilen als deze niet past, maar het is toch veel makkelijker als het in één keer goed gaat?

Wat ben je nodig voor bepalen van de maat?

  • Flexibel meetlint
  • Pen en papier
  • Hondenkoekjes, want alles is leuker met hondenkoekjes! 😉

Heb je geen flexibel meetlint, gebruik dan een stukje touw en meet het touwtje op.

Hoe meet je de hals van je hond?

Roep je hond rustig bij en je en laat hem even snuffelen aan het meetlint. Leg vervolgens met meetlint rond de nek op het breedste punt. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen het lint en de nek van je hond dat er nog 2 vingers tussen passen.

Lees het aantal cm’s af en noteer dit direct op je briefje, voordat je het weer vergeet.

Geef je hond een heerlijk hondenkoekje omdat hij zo goed zijn best heeft gedaan 😉

hoe bepaal je de maat van een halsband
Gebruik een flexibel meet lint en meet om het breedste deel van de hals

 

De juiste maat kopen

Kies de halsband uit die jij mooi vindt en die het beste bij je hond past en kijk welke maat het beste bij de nekomvang van je hond past.

Kies, bestel, nog een paar dagen geduld en daar is je pakketje! Zo makkelijk is het! Echt waar!

Passen van je nieuwe halsband

En dan heb je je nieuwe halsband in huis! Geweldig! Belangrijk is om de halsband zo snel mogelijk te passen, mocht het onverhoopt toch niet passen, dan kan je hem nog terug sturen.

Maak de halsband op maat en houd hierbij het aantal cm’s aan van de nek omvang van je hond. Doe de band om en kijk of je 2 vingers tussen de halsband en de nek van je hond kan doen en je kijkt of je de halsband makkelijk over het hoofd van je hond kan trekken.

Maak de halsband groter of kleiner en pas opnieuw.

Klaar? Maak dan een heerlijk wandeling <3

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Sommige honden hebben een smallere kop met een bredere nek, dit zie je meestal bij galgo’s en windhonden voor deze honden adviseer ik een half check of nog beter een tuig.

Verschillende merken voeren verschillende maatvoeringen, dit houdt in dat wanneer je een maat M van merk A besteld, dat dit niet perse ook bij merk B maat M is. Kijk dus altijd naar de maatvoering die bij de maat staat genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *