Is een gps-tracker voor je kat een goed idee?

gps-tracker voor je kat

5 voordelen en 5 nadelen

De gps-tracker wordt steeds populairder onder de kattenbaasjes. En niet zo gek! Want met een gps-tracker kan je je kat makkelijk terug vinden wanneer hij of zij een keer niet thuis komt.

Zoals alles heeft een gps tracker voordelen en nadelen. Maar het belangrijkste is om te weten dat een gps-tracker nooit de chip vervangt. Is je kat nog niet gechipt? Laat dit dan zo snel mogelijk doen bij je eigen dierenarts! En zorg ervoor dat de chip goed is geregistreerd. Als je kat dan een keer verdwaald en gevonden wordt dan kan de dierenambulance altijd je kat weer bij je terug brengen!

Je leest hier meer over hoe het chippen van je huisdier precies werkt.

De 5 nadelen van een gps-tracker voor je kat

  1. Niet alle katten vinden het fijn om een groot ding om hun nek te hebben. Het is daarom belangrijk dat je je kat rustig kennis laat maken met de tracker en de lengte van het dragen van de tracker opbouwt.
  2. Je kat kan buiten blijven hangen aan de halsband. Hierdoor kan hij ernstig gewond raken. Je kan dit voorkomen door een bandje te gebruiken dat makkelijk breekt. Dat is het meest veilige voor je kat, echter ben je dan wel de tracker kwijt. Als de batterij het nog doet kan je hem zelf nog opzoeken.
  3. Veel gps-trackers komen met een abonnement. Dit kan soms best duur zijn en het loont dan ook om goed uit te zoeken welke tracker je wilt gebruiken en hoe het abonnement eruit ziet.
  4. Het halsbandje kan de huid van je kat gaan irriteren. Het is belangrijk om de huid onder de halsband regelmatig te controleren. Nog beter is het om de gps-tracker af te doen als je kat binnen is.
  5. De batterij gaat beperkt mee, daarom moet je altijd de batterij in de gaten houden en op tijd opladen. Want zonder batterij werkt je gps-tracker niet!

5 voordelen van een gps-tracker voor je kat

  1. De huidige gps-trackers worden steeds kleiner en lichter, hierdoor is het draagcomfort voor je kat enorm verbeterd.
  2. Je weet altijd waar je kat uithangt. Het is ook super interessant om te weten wat je kat doet als hij of zij op pad is.
  3. De gps-tracker kan het leven van je kat redden. Wanneer je kat bijvoorbeeld in een vreemde auto springt, dan kan je direct reageren.
  4. Je kan de gps-tracker gebruiken om de gezondheid van je kat in de gaten te houden. Je krijgt een goed inzicht in hoeveel je kat beweegt en slaapt.
  5. Het geeft een veilig en rustig gevoel als je weet waar je kat is. Hoe fijn is dat?
kat met gps tracker

Er zijn heel veel verschillende soorten gps-trackers. In dit artikel worden de verschillende trackers met elkaar vergeleken.

Uiteindelijk is het een hele persoonlijke keuze of je een gps-tracker koopt voor je kat. Ze zijn er in veel verschillende uitvoeringen dus je kan altijd wel een tracker vinden die bij je past!

Gebruik jij een tracker voor je kat? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het weten in de comments!

Gps-trackers voor je kat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.