affenpinscher

In het kort:

  • Herkomst: Duitsland
  • Gewicht: 5-10 kg
  • Grootte: 25-30 cm
  • Kleuren: zwart
  • Vacht: ruwharig
  • FCI-groep: FCI groep 2

Geschiedenis van de Affenpinscher

De geschiedenis van dit bijzondere hondje is moeilijk te achterhalen, maar het is duidelijk dat het ras weinig is veranderd in de loop van de jaren. De Affenpinscher is van de oudste en minst veranderde hondenrassen.

Karakter van de Affenpinscher

Ze zijn klein, moedig en levendig. De Affenpinscher gaat graag mee op avonturen en is erg sociaal naar mensen en andere dieren, maar bij vreemde mensen kunnen ze eerst de kat uit de boom kijken.

Doordat ze oorspronkelijk als rattenvanger zijn gefokt zijn ze in staat om zelfstandig na te denken en kunnen ze wat koppig zijn. Verder is de Affenpinscher erg intelligent en vind hij het erg leuk om nieuwe dingen te leren.

Gezondheid

Doordat er weinig is veranderd aan het ras, komen er weinig rastypische ziektes voor. Ze hebben dan ook een uitstekende gezondheid en kunnen tot wel 15 jaar worden. De rasvereniging stelt dan ook geen extra onderzoeken verplicht bij ouderdieren.

Uiterlijk van de Affenpinscher

Zoals genoemd met hun 25 tot 30 cm zijn het zeker niet de grootste hondjes. Ze hebben een apart aapachtig hoofd en veel ruig haar rondom de ogen en op de wangen.

Het lichaam is iets langer dan hoog en ze dragen hun staart hangend, verder lijken de poten van een Affenpinscher op die van een kat.

Vacht en vachtverzorging

Affenpinscher hebben een stugge, ruwe vacht die weinig verzorging nodig heeft. Het is genoeg om de hond wekelijks te kammen of te borstelen. Je kan de hond laten plukken, maar doe dit alleen als het echt nodig is.

Tot slot

Deze honden zijn slim en erg grappig. Ze doen het heel goed als gezelschapshond en kunnen een hoge leeftijd bereiken.

Handige links

Rasverening voor Affenpinscher

Tags: land v herkomst, fci groep, type (herder, waak enz),

Gerelateerde berichten